Programok 2017-10-11T08:14:53+00:00

Program


Aktuális előadásokSchubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, no.3, Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai,

Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15/2, Magin: Triptyque Polonais, (Oehmichen),

Mozart: D-dúr fuvolanégyes, KV 285 (Mercelli, Kállai Vonósnégyes)

*** Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44, (Bogányi, Kállai Vonósnégyes)

A Cziffra György Fesztivál nyitó hangversenye színes zenei élményt nyújt a közönségnek, hiszen a koncert során zongora, fuvola és vonós hangszerek egyaránt felcsendülnek.

Mozart két fuvolaverseny mellett négy fuvolanégyest írt, ezek mind virtuóz, könnyed, concerto-szerű művek. Schumann nagyszabású Zongoraötöse pedig szinte egy második zongoraverseny – igazi jutalomjátéknak ígérkezik Bogányi Gergely és a Kállai Vonósnégyes számára.

A francia zongoraművésznő, Isabelle Oehmichen több ponton kötődik a fesztivál névadójához: 1993-ban megnyerte a Cziffra Zongoraversenyt Franciaországban, tanítványa volt Cziffra Györgynek és jelenleg ő a franciaországi Cziffra Alapítány művészeti vezetője. Az imolai születésű Massimo Mercelli napjaink egyik legkeresettebb fuvolistája. A Kossuth-díjas Bogányi Gergely a hazai közönség előtt nem szorul bemutatásra, de a 2015-ben alapított kitűnő zenészekből álló Kállai Vonósnégyes még viszonylag fiatal együttesnek számít – bár sokan emlékezhetnek rá, hogy primáriusuk, Kállai Ernő 2017-ben Cziffra Tehetség-díjat kapott.

Ajánló


2019. 02.23. Zak Nagyterem Várdai István és Balázs János estje Műsor: Kodály Szonatina,…

Bogányi Gergely (zongora), Kállai Vonósnégyes, Isabelle Oehmichen (zongora), Massimo Mercelli (fuvola)