Programok 2017-10-11T08:14:53+00:00

Program


CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | Nyitókoncert

CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | Nyitókoncert

Nyitókoncert
Bogányi Gergely (zongora), Kállai Vonósnégyes, Isabelle Oehmichen (zongora), Massimo Mercelli (fuvola)
Műsorvezető: Bősze Ádám
 több

Műsor:

Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, No. 3.
Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15/2
Magin: Triptyque Polonais (Oehmichen)
Mozart: D-dúr fuvolanégyes K 285 (Mercelli, Kállai Vonósnégyes)
***
Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44 (Bogányi, Kállai Vonósnégyes)


Főtámogató: MVM Zrt., NKA

A Cziffra György Fesztivál nyitó hangversenye színes zenei élményt nyújt a közönségnek, hiszen a koncert során zongora, fuvola és vonós hangszerek egyaránt megszólalnak.

Mozart két fuvolaverseny mellett négy fuvolanégyest írt, ezek mind virtuóz, könnyed, concerto-szerű művek. Schumann nagyszabású Zongoraötöse szinte egy második zongoraverseny – igazi jutalomjátéknak ígérkezik Bogányi Gergely és a Kállai Vonósnégyes számára.
A francia zongoraművésznő, Isabelle Oehmichen több ponton kötődik a fesztivál névadójához: 1993-ban megnyerte a Cziffra Zongoraversenyt Franciaországban, tanítványa volt Cziffra Györgynek és jelenleg ő a franciaországi Cziffra Alapítvány művészeti vezetője. Az imolai születésű Massimo Mercelli napjaink egyik legkeresettebb fuvolistája. A Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely a hazai közönség előtt nem szorul bemutatásra. A 2015-ben alapított, kitűnő zenészekből álló Kállai Vonósnégyes fiatal együttesnek számít. Primáriusuk, Kállai Ernő 2017-ben megkapta a Cziffra Tehetség-díjat.