Program


CZF 2018, Cziffra Fesztivál, Pierre-Laurent Aimard Zongoraestje

CZF 2018, Cziffra Fesztivál, Pierre-Laurent Aimard Zongoraestje

Cziffra György Fesztivál - Pierre-Laurent Aimard zongoraestje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 22. csütörtök, 19:30

„(…) ha definiálnom kell, hogy mit csinálok, akkor azt sem állítanám, hogy zongorista vagyok. Zenész vagyok, a zongora történetesen a hangszerem. Nem szeretem a skatulyákat, hogy csak egy perspektívából tekintsek a zenére. Szeretem a kamarazenélést, (…) szeretek tanítani és beszélni a zenéről. Más szóval, ennek a tüneménynek a különböző oldalain élni.” – ekképp foglalta össze ars poeticaját korunk egyik kulcsfontosságú zongoristája, a 60 esztendős francia Pierre-Laurent Aimard.

Aimard jelenleg az egyik leghitelesebb megszólaltatója a XX. sz. olyan modern zeneszerzők műveinek, mint pl. Messiaen, Ligeti, Eötvös, Bartók, Carter vagy George Benjamin. Az évek során repertoárját fokozatosan bővítette Bach, Liszt, Mozart és Beethovenműveivel illetve inspirálták a régi zenei és a népzenei formák is. Mesterei közül ki kell emelni Yvonne Loriodot és férjét, Olivier Messiaent – aki első gyermekének a keresztapja is – valamint Ligetit és Boulezt, kinek legendás Ensemble InterContemporainzenekarában már 19 évesen első szólistája volt.

Aimard koncertezett többek között Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, a Konzerthausban, az Alte Operben, a Mozarteumban, a Cité de la Musique-ben. Művészeti vezetője volt az Aldeburgh-i Fesztiválnak és a Tanglewood Music Center, Festival of Contemporary Music évadának. Aimard végletekig perfekcionista, játéka egyszerre könnyed és virtuóz, karakteres és változatos.

Munkássága elismeréseként idén júniusban Aimard kapta az egyik legrangosabb kitüntetést, az Ernst von Siemens díjat.

Műsor:

L. van Beethoven: A-dúr szonáta, op. 106
(Hammerklavier)

Sz. Prokofjev: Szarkazmusok
N. Obukhov: Revelation
A. Ny. Szkrjabin: 10. szonáta, 5. szonáta

Ajánló


Különböző zenei műfajokat képviselő négy kiváló Kossuth-díjas művész lép színpadra Cziffra György születésének 101. évfordulója alkalmából rendezett emlékesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!