Program


Balázs János zongoraestje Cziffra György születésnapján - Vendégművész: Gubik Petra, színésznő

Balázs János zongoraestje Cziffra György születésnapján - Vendégművész: Gubik Petra, színésznő

Koncert és díjátadó

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 5. vasárnap, 19:30

Balázs János zongoraestje Cziffra György születésnapján
Vendégművész: Gubik Petra, színésznő


Műsor: Scarlatti: 2 szonáta, Schubert: Asz-dúr impromptu, op. 90, Schumann: Toccata, Chopin: 2 keringő, Liszt: Nagy kromatikus galopp, Szerelmi álmok, 6. magyar rapszódia *** Vecsey-Cziffra-Balázs: Valse Triste, Brahms-Cziffra-Balázs: 2 magyar tánc, Strauss-Cziffra-Balázs: Reminiszcenciák, valamint válogatás a pesti bárok 20. századi dalaiból

Cziffra György születésnapján a mester művészetének két oldalát mutatjuk be: a klasszikus zenészt és az improvizatív stílust. Cziffra kiemelkedő technikai tudása megkérdőjelezhetetlen, egyedisége azonban az improvizációs képességében rejlik. Szellemiségéhez egyértelműen hozzátartozik a határok feszegetése. A zene szabadságát, amikor az előadó belső érzelmei hangokká formálódnak, ezen az estén Balázs János zongoraművész tolmácsolásában élheti át a közönség. A klasszikus repertoárt Balázs János ezúttal is átiratokkal, saját improvizációkkal színesíti, a koncert második felében pedig Gubik Petra színésznővel, énekesnővel közösen idézik meg az 50-es évek pesti lokál hangulatát, ahol csodájára jártak Cziffra György játékának.

A koncert előtt kerül átadásra a Cziffra Fesztivál Kőbányai Önkormányzat által támogatott díja.

 Az estet Cziffra György szavaival ajánljuk közönségünknek:
„Hála állandóan változó rögtönzéseimnek, hírnevem az ínyencek világában gyorsan elterjedt…Ebben a korszakban szokatlan mesterségbeli tudásom híre annyira elterjedt fővárosunk legkülönbözőbb bárhelyiségeiben, hogy mindenütt megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy azt játsszak, amihez éppen kedvem van… Este 9-től az ismertebb romantikus irodalmat játszottam, olyan programmal, melyben például néhány Chopin-etűd és noktürn szerepelt meg néhány közismert Liszt-darab. A hajnalt pedig opera- és operettrögtönzéseimnek szenteltem… Az emberek, akik szerették, amit csináltam és ismerték kacskaringós vándormuzsikusi útjaimat, jöttek utánam egyik bártól a másik night clubig.”
(idézet Cziffra György Ágyúk és virágok című életrajzi könyvéből)

Műsorvezető: Becze Szilvia

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Miniszterelnőkség

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!